474 376 851 hcklasterec@email.cz

Dorost ani v 5. kole nebodoval

Dorost Kadaně a Klášterce nevstoupil do nového ročníku soutěže nejlépe. Svěřenci trenéra Lukeše ani napopáté nedokázali zabodovat. Nováček soutěže, v tabulce předposlední Benátky, si odvezl kromě výhry 2:4 také jedno nepříjemné zranění. Vteřinu před koncem dostal trest ve hře Jan Bezděk, který ale cestou do šatny zkolaboval. S těžkým otřesem mozku byl hospitalizován v kadaňské nemocnici.
8. října 2006 | 16:00
2:4
1:1, 0:3, 1:0

branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 3. Toman (Fuska), 45. Dörner (Fuska) - 14. Trégl (Jambor), 23. Jambor (Mikulášek), 24. Šimek (Štajner), 34. Šimek (Jakubčo). Vyloučení: 10:15. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Domácím se vydařil vstup do zápasu. Úvodní přesilovou hru sice ještě nevyužili, vzápětí po návratu vyloučeného benáteckého hráče se trefil Jan Toman. V 10. minutě mohl tentýž hráč zvýšit v přesilové hře 5 na 3, ale ani jeho ani Fuskova dorážka se neujaly. Ze stejné situace, z jaké hosté inkasovali, se jim podařilo také skórovat. Vyrovnal Dominik Trégl.Pět minut před koncem první třetiny mohly oba celky skórovat ze samostatného nájezdu. Klášterecký Sanko ani hostující Jakubčo ale minuli bránu. Před první sirénou mohl překvapit hostujícího brankáře Fuska, který se po buly v útočném pásmu ocitl až před benáteckou brankou, trefil ale jen výstroj.

Po vyrovnané hře v první třetině začali hosté po přestávce svého soupeře přehrávat. Ve 23. minutě pronikl Jambor přes obránce a o odrazem o tyčku poslal puk za záda brankáře Hrubého. O minutu později hosté vedli již o dva góly. Před Hrubým zůtal nekrytý Martin Šimek a nedal kláštereckému gólmanovi šanci. Po třetí inkasované brance sáhli domácí trenéři ke střídaní gólmanů a do branky se postavil David Nguyen. Ve 29. minutě se hosté ve vlastním oslabení špatně spočítali a k dvouminutovému trestu přibylo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. Vzápětí ale Benátečtí doplatili na nové pravidlo o vyhození puku a na trestné lavici seděli tři hráči v červeném. Dlouhou dvojnásobnou početní výhodu ale domácí nedokázali využít, naopak po jejím uplynutí novu inkasovali. Ve 34. minutě zůstal v klášterecké třetině znovu nekrytý Martin Šimek a překonal i střídajícího brankáře.

V poslední části domácí ani přes třígólové manko zápas neodevzdali. Ve 44. minutě nastřelil Hrazdíra v přesilové hře tyč. O minutu později v pokračující přesilové hře snížil Lukáš Dörner. Jedna ze sporadických šancí hostí v poslední třetině přišla v 54. minutě. Z nájezdu 2 na 1 kapitán Šimek minul. pak už ale úřadovali domácí. Šance Fusky a Kunce ale benátecký brankář vychytal. Další obrovskou příležitost měli domácí ve vlastním oslabení. Před benáteckou brankou se ocitli tři klášterečtí hráči, Hrazdíra ale minul branku. Klášterečtí v závěru zápasu uzamkli svého soupeře v pásmu, ale gólu se nedočkali. Jirkovský pálil nad, vzápětí ve spolupráci s Foltýnem neproměnil nájezd 2 na 1. Benátečtí v samotném závěru ještě jednou zahrozili. Šimkovu jedovatou střelu skryl Nguyen v lapačce. Utkání mělo nepříjemnou dohru. Během přerušení vteřinu před koncem došlo k potyčce hostujícího Bezděka s jedním z domácích hráčů. Hostujícímu hráči byl připsán dvouminutový trest. Při odchodu na trestnou lavici Bezděk odpálil puk směrem k rozhodčímu a přes trestnou lavici rovnou odešel do kabiny. Trest ve hře, který mu hlavní rozhodčí udělil asi mrzí hostující trenéry měné než zranění právě tohoto vyloučeného hráče. Vedoucí mužstva Benátek, který šel otevřít kabinu, našel Bezděka na chodbě před šatnou v bezvědomí. Při souboji na ledě se hráč udeřil do hlavy a od té chvíle byl v šoku. Zdravotnická služba na zimních stadionech při zápasech mládeže nebývá zrovna nejfundovanější. Klášterecký zdravotník se sice po zápase vrátil k hráči, který v té době prožíval těžký záchvat, hostující trenéři už si ale mezitím zavolali záchrannou službu. Bezděk byl hospitalizován v kadaňské nemocnici s těžkým otřesem mozku. Samostatnou kapitolou je postoj rozhodčího, který se zdráhal zanést toto zranění do zápisu o utkání.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >