474 376 851 hcklasterec@email.cz

Klášterec inkasoval třináct branek a sezóna pro něj skončila!

Bezmála dvě tisícovky diváků, kteří se rozhodli zpestřit si nedělní večer návštěvou pátého osmifinále mezi Kohouty a Kláštercem, nemuseli litovat ani jediné vteřiny pobytu na stadionu. Domácí tým jim po předchozích nelítostných bitvách přichystal nevídanou show, na jejímž konci stálo senzační vítězství 13:1 a postup do dalšího kola play-off. Klášterec tak po čtyřech vyrovnaných duelech proti Táboru utrpěl až příliš krutou porážku a pro město porcelánu to tak znamená konec sezóny.
5. března 2017 | 18:00 | Tábor
13:1
4:1, 4.0, 5:0

branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 3. Kellner (Mrkvička), 12. Severa (Mrkvička), 19. Točík (Hlaveš), 20. Matušík, 25. Vaniš (Blažek, Pechánek), 26. Březina (Kýhos, Boháč), 31. Severa (Matušík), 39. Krätzer (Točík, Mrkvička), 43. Kýhos (Boháč, Březina), 47. Matušík (Vaniš), 55. Březina (Matušík, Krätzer), 57. Severa (Vaniš), 57. Kellner (Hlaveš) – 17. Mála (Zicho, Charousek)

Tábor: Klestil (Novák) – Krätzer, Tesař, Černý, Pechánek, Hlaveš, Heršálek, Blažek – Kellner (A), Mrkvička (A), Točík – Severa, Matušík (C), Vaniš- Březina, Boháč, Kýhos

Klášterec nad Ohří: Tichý (Kutnar) – Žižka, Páleník, Hierman, Kuncl (A), Týr, Cestr, Zicho, Pokorný – Zdeněk, Charousek (C), Strunz, Hrdlička, Vrtek, Mála, Macháček, Toušek, Šmejc, Sklenička, Miklovič, Diviš

První tóny pozdější táborské ódy na radost zazněly už v úvodní části hry. Klášterecký gólman Tichý se od úvodních desítek vteřin ocitl pod ostrou palbou a zásahy na jeho kontě kvapem přibývaly. Když se na konci 3. minuty narodila z náporu Kohoutů krásná gólová trefa Kellnera, nikdo nemohl tušit, že právě tento okamžik utrhne mohutnou gólovou lavinu a hosté se ocitnou v jejím pevném zajetí – 1:0. O druhý gól se postaral ve 12. minutě Severa, který se v oslabení elegantně uvolnil přes obránce a Tichému nedal šanci zasáhnout – 2:0. O pět minut později mohli Táborští hodně litovat řady nevyužitých příležitostí, když za záda brankáře Klestila zapadla tečovaná přesilovková střela Zicha – 2:1. Kontaktní trefa na chvíli probudila v západočeském soupeři novou vlnu optimismu, ale závěr třetiny ho opět nemilosrdně srazil do kolen. V čase 18:37 se ocitl za kláštereckými beky Točík a zvýšil na 3:1, dvaadvacet sekund před koncem pak zasadil hostům čtvrtý gólový úder Matušík – 4:1.

S tříbrankovým náskokem v zádech odehráli domácí hokejisté druhou třetinu ve velkém stylu a už během několika minut nebylo nejmenších pochyb o tom, že se na stadionu probouzí táborský postupový večírek. Celek od řeky Ohře si během prostřední dvacetiminutovky vytvořil jen dvě vyložené šance. Ve 28. minutě orazítkoval Vrtek při dvojnásobné početní převaze svého týmu horní tyč Klestilovy klece a necelé čtyři minuty před sirénou zastavila puk v cestě do táborské branky Klestilova hůl. To na druhé straně ledové plochy se děly vskutku pozoruhodné věci. Ve 25. minutě rozjásala ochozy povedené akce po ose Pechánek, Blažek a pohodlně zakončující Vaniš – 5:1. Jen o půl minuty později přetavil snahu třetí formace Tábora v sedmou branku Březina – 6:1. V polovině střetnutí našel Matušík milimetrovou přihrávkou najetého Severu, a ten přidal neomylně svůj druhý přesný zásah – 7:1. Brankový účet druhé periody zapečetila Krätzerova povedená střela od modré čáry – 8:1.

Domácí soubor se čtyřgólovou porcí v obou úvodních třetinách nenasytil, a tak v poslední třetině naservíroval divákům na postupovou tabuli další pamlsky. Po dvou minutách hry přiblížil skóre vytoužené desítce Kýhos po spolupráci celého útoku – 9:1. Ve 47. minutě táborské mužstvo konečně protrhlo své trápení v přesilovkách a nádherná rána kapitána Matušíka z první obstará milý příspěvek do týmové pokladny – 10:1. Zbylými třemi brankami ozdobili Kohouti posledních šest minut celé série. V polovině 55. minuty se po svižné akci z dílny Matušíka a Krätzera prosadil Březina, aby jen o minutu později dovršil svůj sladký hattrick v utkání vytáhlý šikula Severa – 12:1. Konečnou podobu vtiskl naprosto nečekanému výsledku Kellner, jenž chladnokrevně vrátil do branky střelu Hlaveše – 13:1. Když pak v úvodu 58. minuty přemohl táborský Točík v pěstní výměně názorů horkokrevného Zicha, neznalo nadšení táborských příznivců mezí. Stadionem se několikrát prohnala mexická vlna a skandovaný potlesk byl důkazem toho, že domácí tým odvedl na ledě další kus vynikající práce.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Turnaj hokejových přípravek.

18. března 2024

V sobotu 16.3.2024 se na kláštereckémm zimním stadionu odehrál turnaj hokejových přípravek. Tato kategorie je složena z dětí předškolního věku a žáků 1. tříd Naši nejmladší Tygříci si pozvali na...

Číst více >

Mladší žáci vyhráli turnaj v Ostrově!

17. března 2024

Mladší žáci se v sobotu vydali na cestu do nedalekého Ostrova, kde se pořádal silně obsazený turnaj v ledním hokeji. Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnila další čtveřice celků - Čerti Ostrov, SKBM...

Číst více >

Starší žáci jedou na vítězné vlně!

6. března 2024

Starší žáci si svou skvělou formu ze základní části přenesli i do nadstavby ligy starších žáků a po pěti odehraných zápasech vévodí tabulce bez ztráty bodu!

Číst více >