474 376 851 hcklasterec@email.cz

Junioři se usadili na čele tabulky

V pátek 28. listopadu pokračovala juniorská liga 19. kolem. Klášterečtí junioři zajížděli na Kladno, kde je čekal těžký zápas. První vzájemný souboj skončil na Kladně 8:8 a historie se opakovala. Zápas byl dramatický především v závěru. Dvě a půl minuty před koncem šli totiž klášterečtí do vedení 4:5. O minutu později však bylo vyrovnáno. A tak také utkání skončilo. Kladno nemá bodů na rozdávání a tak bylo s výsledkem spokojeno.
V neděli 30. listopadu přivítali klášterečtí a kadaňští junioři na domácím ledě letce z pražských Letňan a hosty nejspíš ani nenapadlo, jaký výprask si z Klášterce odvezou. Všechno začal ve 12. minutě Jan Toman, když šikovně tečoval před letňanskou brankou střelu Aleše Kubíka a dostal domácí do vedení 1:0. Podruhé se za Kociánova záda v letňanské brance trefil opět Toman, ovšem největší zásluhu na celé akci si připsal Lukáš Zeman, který po levé straně pronikl před branku hostů a ideálně nahrál Tomanovi, který zvýšil vedení domácích na 2:0.

Letňany ovšem nebyly tak jednoduchým soupeřem, jak by se mohlo zdát podle předchozích řádků. A také to dokázaly hned na začátku druhé třetiny. V páté minutě druhé části hry dokonale rozebraly domácí obranu a s přehledem zasunuly za Endalova záda svůj první gól. Jenže tím jen rozdráždili domácí hráče, kteří spustili brankostroj. V osmadvacáté minutě se střelou od modré přesně trefil Miroslav Koblitz. A ve 32. minutě potrestal zaváhání letňanského brankáře Aleš Limberg, který zvýšil vedení domácích juniorů už na 4:1. Hosté se vzpamatovali až v šestatřicáté minutě, když jim hlavní rozhodčí nabídl dvojnásobnou přesilovku. Za Endalova záda tečoval puk Karel Manhart a snížil stav utkání na 4:2. Jenže tím domácí hráče opět jen povzbudil. V devětatřicáté minutě vstřelil pátou kláštereckou branku Toman a zkompletoval svůj hattrick. A padesát vteřin před koncem druhé třetiny vyslal Žižka dlouhou přihrávkou na výlet Davida Kunce, který při svém samostatném nájezdu nezaváhal a změnil skóre na 6:2 ve prospěch domácích.

Letňany se sice snažily seč mohly, ale nebylo jim to příliš platné. Pokud už se dostaly do nějaké slibné šance, narazily na výborného Endala. Ani on však nic nezmohl proti šanci v páté minutě poslední třetiny, když za sebou domácí obránci zapomněli Jana Antoše, který snížil na 6:3. Hosté se ovšem neradovali dlouho. Už po dvou minutách zužitkovali domácí závar před Kociánovou brankou a Jan Putyera stanovil skóre nedělního utkání na konečných 7:3.

Nakládačku nesli hosté velmi nelibě a dali to domácím pocítit. Nejprve se při střetu s brankářem nepříjemně zranil Lukáš Kubík a jeho léčení si vyžádá dost času. Potom ruply nervy i dalším hráčům a začala mela, kterou hlavní rozhodčí pečlivě sledoval a dělal si poznámky, aby nezapomněl sázet tresty. Rozdal jich dost na obou stranách, takže v závěru utkání to na trestné lavici vypadalo jako na střídačkách. I přes zápasnické vsuvky hostů se však stav utkání nezměnil a junioři Klášterce si upevnili první místo v juniorské lize.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >