474 376 851 hcklasterec@email.cz

PROHLÁŠENÍ VV HOKEJOVÉHO KLUBU KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NASTALÉ SITUACI

Vážení příznivci kláštereckého hokeje.

Přestože jsme se v procesu budování a rozvoje hokejového klubu dostali na velmi vysokou úroveň zejména v péči o hokejové mládí a to již od předškolního věku, kdy jsme schopni půjčovat dětem hokejové výstroje a poskytovat další podporu, přestože Město Klášterec nad Ohří významně, jako „Hlavní sponzor“, podporuje všechny aktivity hokejového klubu, přes veškerou snahu získat další podporovatele a sponzory z řad podnikatelských subjektů, ocitli jsme se dnes v tíživé situaci, která v nás vyvolává pocity, které nejsou ani trochu radostné.

Aktuální ekonomická situace hokejového klubu před zahájením nové sezony nás nutí přijmout opatření, ke kterému jsme do poslední chvíle sáhnout nechtěli.

Po analýze stavu ekonomiky, po vyhodnocení nákladovosti na účast v 2. lize v nové sezoně 20172018 a vzhledem k nutnosti zavedení úsporných opatření, dále i po rozboru stavu úrovně jednotlivých soutěží a také s přihlédnutím k reorganizacím soutěží a s tím souvisejícím uzavřením 1. ligy, jsme se rozhodli nepřihlásit „A“ Mužstvo seniorů Klášterce do 2. ligy LH.

Jsme si plně vědomi důsledků, které tento krok přinese, ale za současného stavu a situace není možné a reálné se 2. ligy zúčastnit a to jak z ekonomických (finance), tak personálních důvodů (hráči). Jsme přesvědčeni, že toto opatření umožní mimo jiné klub finančně stabilizovat.

Naši aktivitu v dalším období budeme směřovat především směrem k našim nejmladším a už od září 2017 začínáme na vlastní náklady nový projekt v mateřských školách „Hodina pohybu navíc“.

Krajský přebor, kterého se zúčastníme, bude mít v Ústeckém kraji možná o více než polovinu nových účastníků a my předpokládáme, že úroveň se proti minulým létům výrazně zvedne.

Chtěli bychom tím zároveň poděkovat všem dosavadním sponzorům hokejového klubu a zejména pak hlavnímu sponzoru a našemu největšímu přispívateli a podporovateli, kterým je Město Klášterec nad Ohří za trvalou a významnou podporu naší dlouholeté snahy o udržení úrovně hokeje a zároveň tímto vyjadřujeme přání a žádost o zachování tohoto přístupu i do let budoucích.

Členové výkonného výboru HC Klášterec nad Ohří se jednomyslně shodli, že toto rozhodnutí je nutným a přechodným řešením pro další fungování HC a jakmile to situace dovolí učiní veškeré kroky k návratu do 2. NHL.

Věříme, že většina z Vás bude naše rozhodnutí vnímat reálným pohledem jako nevyhnutelný důsledek dlouhodobého vývoje nejen v HC Klášterec, ale v celé zemi.

V Klášterci nad Ohří dne 31.5. 2017

Výkonný výbor Hokejového klubu Klášterec n.O.

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >