474 376 851 hcklasterec@email.cz

Mladí klášterečtí hokejisté s výběrem 3K na turnaji v Rakousku

Na začátku nového roku se talentovaní klášterečtí starší žáci vydali s výběrem ročníku 2000 na turnaj do rakouského Klagenfurtu. Na základě svých výkonů v dosavadním průběhu sezóny se do nominace výběru Klášterce nad Ohří, Kadaně a Chomutova dostalo hned pět kláštereckých mladíků. Jan Kanický, Lukáš Kozelnický, Martin Pipota, Matěj Rodina a Richard Záruba se zúčastnili novoročního mezinárodního turnaje s výběrem vystupujícím pod hlavičkou Pirátů Chomutov.

převzato z www.piratichomutov.cz, autor Libor Kult

První lednový víkend se mladí hokejisté Chomutova, Kadaně a Klášterce nad Ohří narození v roce 2000 pod hlavičkou Pirátů vydali do rakouského Klagenfurtu, kde odehráli turnaj za účasti dalších dvou družstev. Kromě toho soubor vedený Martinem Dufkem, Jakubem Loučkou a Rolandem Wágnerem sehrál další dvě utkání proti týmům, jejichž seniorská mužstva působí v rakouské nejvyšší soutěži EBEL. A zástupci chomutovského okresu si vedli velmi zdatně, zaznamenali totiž čtyři vítězství. „Musím říct, že o nás bylo perfektně postaráno,“ chválí Martin Dufek, jinak kouč osmé třídy Pirátů. „Ubytování i zázemí bylo na výborné úrovni, taky jídla jsme měli k dispozici až nad hlavu,“ usmívá se.

Mužstvo složené z hráčů celého okresu se vydalo na cestu ve středu 2. ledna ve večerních hodinách, na místo určení dorazilo druhý den ráno a hned odpoledne se postavilo proti domácímu výběru, který jasně přehrálo 14:3. „Zápas nám naznačil, co můžeme očekávat. Asi největší rozdíl panoval v bruslení a herním pojetí,“ ohlíží se Martin Dufek.

Ten se svými svěřenci absolvoval druhý den ráno trénink, do něhož se zapojili i hráči Klagenfurtu. „S mými kolegy Kubou Loučkou a Rolandem Wágnerem jsme ho zaměřili na techniku bruslení a hole, přidali jsme i minihry v rovnovážných situacích,“ přibližuje. „Sklidili jsme pochvalu, protože Rakušané viděli něco jiného,“ připojuje posléze.

Odpoledne pak tým nastoupil znovu proti Klagenfurtu a toto střetnutí už se počítalo do turnajové tabulky. Výběr pod hlavičkou Pirátů uspěl stejně jako dopoledne o den později proti slovinskému Bledu a tříčlenné klání tak opanoval. „Bylo super, že týmy dodržely ročník 2000 a přidaly pár hráčů ročníku 2001. To se mi moc líbilo, protože u nás to ne vždy platí. Občas mužstva nasadí i nějaké starší kluky,“ srovnává Martin Dufek.

Všichni členové týmu včetně trenérů se následně prošli na břehu jezera Wörthersee, u něhož Klagenfurt leží, a opustili město, v němž sídlí klub s 29 seniorskými tituly.

„Cestou jsme ještě nastoupili ve Štýrském Hradci proti tamnímu výběru ročníku 2000 a 2001 a vyloženě jsme ho deklasovali,“ komentuje Martin Dufek výsledek 18:3. „Přece jen se projevilo, že český hokej je stále výš než rakouský, i když já osobně jsem si myslel, že kvalita těch týmů bude vyšší,“ dodává.

S odstupem několika dní hodnotí akci, která má pomoci zrodu příští osmé třídy Pirátů, velmi pozitivně. „Díky podpoře klubu jsme po srpnovém turnaji v Brně mohli vyrazit na další. Do konce sezóny bychom rádi odjeli ještě na jeden turnaj v Čechách, kam bychom vzali sestavu, která nám během roku vykrystalizovala a z 99 procent by byla příští osmou třídou,“ plánuje kouč této věkové kategorie.

O tom, jakou šanci mají hráči, kteří vyrazili do Rakouska, nechce Martin Dufek v tuto chvíli spekulovat, přestože mladé naděje chválí. „Kluci se perfektně stmelili jako kolektiv, což bylo vidět hlavně v posledních dvou zápasech,“ kvituje. „Malý útlum nastal v prvním zápase turnaje. Projevila se asi trochu cesta a přizpůsobení se stylu slabšího soupeře, což je taková typická česká vlastnost,“ nachází i drobné nedostatky.

Nyní bude proces výběru adeptů osmé třídy Pirátů potažmo extraligového mladšího dorostu pokračovat. „Čekají nás schůzky s rodiči kluků z Kadaně a Klášterce, kde nastíníme, jak by to mělo fungovat,“ uvádí Martin Dufek. „Pokud jde o hráče, scházíme se jednou týdně v širším okruhu těch, kteří by mohli tvořit příští osmou třídu, takže šanci má opravdu každý,“ uzavírá následně.

Výsledky výběru ročníku 2000 na turné v Rakousku:

Klagenfurt – Piráti Chomutov 3:14

Klagenfurt – Piráti Chomutov 2:5

Bled – Piráti Chomutov 2:8

Štýrský Hradec – Piráti Chomutov 3:18

Sestava výběru ročníku 2000:

Brankáři:

David Naď, František Metlička (oba Kadaň)

Obránci:

Jakub Jaroš, Pavel Jarý, Vítězslav Seemann, Denis Zeman (všichni Chomutov), Lukáš Kozelnický, Richard Záruba (oba Klášterec nad Ohří)

Útočníci

Jakub Baier, Roman Brandner, Milan Breczko, Tomáš Koblížek, Jakub Lauko (všichni Chomutov), Adam Hájek (Kadaň), Jan Kanický, Matěj Rodina, Martin Pipota (všichni Klášterec nad Ohří)

17. února 2024 | 19:00
1:1, 2:3, 2:2

Tygři mají zastoupení v reprezentačních výběrech!

15. dubna 2024

Klášterecká brankářka Lili Chmelařová se po jednodenním kempu výběru Future Olympians "U15" v Praze dostala do nominace na turnaj Europeans Girls Trophy a po skvělých výkonech jak ve zlatém...

Číst více >

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ – Tygři ovládli SeveroZápadní ligu

7. dubna 2024

Ačkoliv poslední zápas s celkem HC Verva Litvínov na domácím ledě Tygři jako jediný v turnaji těsně prohráli 4:5, stali se vítězi SeveroZápadní části Ligy Starších žáků. V tabulce získali 18...

Číst více >

Se smutkem v srdci oznamujeme.

29. března 2024

V pondělí 25. března nás navždy opustil hokejový trenér, dlouholetý funkcionář a skvělý člověk p. Václav Cajthaml. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast celé jeho rodině a blízkým...

Číst více >